пятница, 25 марта 2016 г.

ТЕХНОЛОГІЇ, МЕДІА ТА КОМУНІКАЦІЇ: ПРОГНОЗ КОМПАНІЇ "ДЕЛОЙТ"


14 лютого 2011 року фахівці практики ТМТ (Високі технології, медіа та телекомунікації) компанії "Делойт" представляють результати глобальних прогнозів для медіа-індустрії у 2011 році.
За словами Саулюса Бакаса, партнера "Делойт", лідера групи спеціалістів з обслуговування підприємств галузі високих технологій, медіа та телекомунікацій, розміщення он-лайн реклами в Україні зростатиме швидшими темпами, ніж ринок реклами загалом. Проте телебачення залишатиметься основним засобом масової інформації в Україні, що формуватиме найбільшу частину бюджетних надходжень. У той же час, на його думку, телевізори, обладнані функцією пошуку, не здобудуть популярності у 2011 році у зв’язку із обмеженим інформаційним контентом.
Реклама у соціальних мережах: чи буде подальше зростання? Неймовірно велику кількість рекламних банерів – близько 2 трильйонів – буде розміщено у соціальних мережах у 2011 році. Тим не менше, доходи від реклами залишатимуться доволі скромними - близько $5 млрд., що становить менше одного відсотка від загального обсягу індустрії. Доходи у розрахунку на одного користувача також залишаються низькими. Однак, зважаючи на відсутність потреби у великих капіталовкладеннях, соціальні мережі можуть отримати вражаючі валові прибутки, особливо у порівнянні з традиційними медіа компаніями, з якими вони конкурують.
До кінця 2011 року соціальні мережі можуть подолати межу в один мільярд користувачів – це практично половина загальної кількості користувачів глобальної мережі, які використовують для цих цілей комп’ютер. Проте подальше зростання, імовірніше за все, уповільниться: соціальним мережам буде надзвичайно складно утримувати нинішню траєкторію росту кількості бажаючих зареєструватися.
Телебачення залишається безумовним лідером поміж інших медіа 
У 2011 році очікування, що телебачення неминуче відживе, знову не виправдаються. Навпаки, статус телебачення - «супер-медіа» - посилиться. Близько 40 мільйонів нових глядачів налаштують телевізійні частоти вперше, а інформаційного матеріалу буде переглянуто на 140 мільярдів годин більше у світовому масштабі. Частка платного телебачення збільшиться на 20%, і, очікується, що світові доходи від реклами збільшаться на $10 млрд. і сягнуть $91 млрд. Телебачення демонструє ріст вже п’ятий рік поспіль, а його вплив на інші різновиди медіа, такі як книги або музика, зростатиме.
 Телеприймачі розширюють функції. Боротьба за глядача триває. Кожен рік відкриває нові можливості для удосконалення та розширення можливостей телеприймачів. У 2011 році буде продано десятки мільйонів телевізорів з функцією пошуку, що дозволить глядачам «витягувати» бажану передачу через прикладні програми пошуку на меню екрана або під час трансляції. Проте, традиційно пасивний характер перегляду телевізійних програм упродовж тривалого часу стоятиме на заваді зміні у поведінці глядацької аудиторії, перешкоджаючи масовому поширенню нових можливостей.
Комп’ютерні ігри виходять у мережу: аудиторія збільшується, але якою ціною?
 У 2011 році доходи індустрії комп’ютерних і відео ігор у світовому масштабі зростатимуть завдяки надходженням із різноманітних джерел, серед яких: і щомісячна передплата, і додаткові програми, і оплата послуг, і покупки, які необхідно здійснити під час гри, і реклама на ринку безкоштовних ігор та ін. Наприкінці 2012 року загальні доходи, отримані з таких, порівняно нових, джерел, сягнуть $10 млрд. або 16% загальних доходів індустрії ігор. У майбутньому до 50% доходів індустрії може надходити з таких джерел.
Роздрібна торгівля компакт-дисками втрачає позиції 
2011 стане переломним для музичної індустрії, оскільки вперше кількість цифрових продажів перевищить кількість продажів компакт-дисків як мінімум на одному важливому ринку, найвірогідніше на ринку США, ринок Великобританії трошки відставатиме. Проте, зміна позицій виникне, імовірніше за все, внаслідок різкого зменшення продажів CD, ніж через суттєве зростання продажів передплаченої чи завантаженої цифрової музики. Масштаби зменшення стають зрозумілим, коли усвідомлюєш, що три чверті доходів студій звукозапису походило у Великобританії від продажу компакт-дисків.
Серію Прогнозів 2011 складено на підставі внутрішніх і зовнішніх даних, одержаних під час спілкування з клієнтами фірм у складі об’єднання, внесків партнерів та менеджерів фірм-учасниць, які спеціалізуються у галузі ТМТ, дискусій з аналітиками індустрії та інтерв’ю з керівниками провідних компаній світу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий